Brotola w panierce kukurydzianej

4.49 (165 ocen)

Pierwszy raz jadłam tę rybę i powiem krótko-jest przepyszna i ma delikatne białe mięso,jej tuszki są grube i soczyste - - -Polecam !!!

Składniki:

  • 3 tuszki Brotoli
    1 jajko kurze surowe
    mąka kukurydziana do panierowania
    olej do smażenia
    Przyprawy:
    sok z połowy cytryny,przyprawa fish masala,sól morska i pieprz świeżo mielone wg.uznania,oprócz cytrynki.
Wystaw ocenę:

4.49 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Brotola w panierce kukurydzianej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowane do panierowania 1. Rozmrożone tuszki myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.Moje nie miały łusek.Ale jeśli ktos trafi że są to łuski usuwamy.

    Każdą tuszkę skrapiamy cytrynką i posypujemy przyprawami.
    (tak jak pisałam przyprawy wg.uznania)
  • panierujemy 2. Następnie maczamy w roztrzepanym jaku potem w mące kukurydzianej
  • smażymy 3. I smażymy z obu stron na wolnym ogniu na złoty kolor i gotowe.
    Podajemy z czym kto lubi :)

Porady

Nic dodać,nic ująć ;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować