Bułeczki drożdżowe są fantastyczne w smaku, a co najważniejsze mają mniej kalorii niż tradycyjne pączki pieczone w głębokim tłuszczu. Tradycyjne drożdżowe bułeczki z marmoladą nadadzą się na podwieczorek albo jako propozycja na drugie śniadanie. Słodkie bułeczki drożdżowe doskonale smakują ozdobione kruszonką lub posypane grubym cukrem do wypieków. Oto przepis na bułeczki drożdżowe. Ten sprawdzony sposób, jak zrobić bułeczki drożdżowe zachwyci całą rodzinę.
4.55 (251 ocen)
Porady
Można przed pieczeniem posmarować bułki roztrzepanym jajkiem z dodatkiem 2 łyżek mleka.
Przepis na pyszne bułeczki drożdżowe warto zawsze mieć pod ręką, gdy przyjdzie ochota na coś słodkiego. Zamiast marmolady z powodzeniem można sięgnąć po sezonowe owoce np.: jabłka, gruszki lub śliwki. Ponadto domowe bułeczki drożdżowe można przygotować używając robota kuchennego. Dzięki temu ciasto będzie odpowiednio napowietrzone bez brudzenia rąk. Po upieczeniu bułki drożdżowe warto podać na ozdobnej paterze, która nada im odświętnego charakteru.
Komentarze