Buraczki na zimę

5 (170 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

smaczna surówka zaraz po otwarciu słoika

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Buraki
    Cukier i ocet d smaku lub sok z cytryny
Wystaw ocenę:

5 (170 ocen)

Zobacz również:

Surówki Przetwory Buraczki

Buraczki na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki porządnie wyszorować,opłukać i włożyć do garnka. Zalać wodą i ugotować do miękkosci.Następnie przelać zimną wodą, aby łatwiej było zdjąć skórkę.Buraki zetrzeć na tarce na srednich lub grubych oczkach.Doprawić do smaku octem i cukrem.
    Napełnić słoiki i pasteryzować małe 10 minut a duże słoiki 15-20 minut.
    Możemy zajadać zaraz po otwarciu słoika lub przesmażyć na masełku z cebulką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować