Buraki z jabłkiem na zimę(wykonanie- Wiktor)

4.31 (200 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób

Buraczki są wspaniałym dodatkiem do obiadu

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 3 kg.buraków
    1,1/2 kg.jabłek(kwaśnych)
    1/2 szkl.octu 10%
    1/2 kg.cebuli
    3 łyżki soli
    20 dag.cukru do smaku
Wystaw ocenę:

4.31 (200 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Buraki z jabłkiem na zimę(wykonanie- wiktor) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szorujemy buraki:) 1. Buraki oczyścić ,
  • gotujemy buraki 2. ugotować
  • obieramy ze skórki 3. obrać
  • trzemy buraki 4. zetrzeć na tarce na jarzynówce .
  • musimy trochę się pobrudzić żeby było pysznie 5. (trzeba się trochę ubrudzić żeby było smacznie)
  • obieramy cebulę i ścieramy jabłko 6. Jabłka obrać ze skórki i również zetrzeć na tarce na dużych oczkach
  • kroimy cebulę 7. .Cebulę pokroić w kostkę i ugotować w zalewie(ocet ,cukier sól cebula )na miękko.
  • mieszamy 8. Całość wymieszać w misce
  • nakładamy do słoików 9. i przełożyć do słoików
  • zakręcamy 10. słoiki zakręcić
  • pasteryzujemy 11. pasteryzować 10 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować