Chleb z grilla z masłem czosnkowo-ziołowym

4.49 (187 ocen)

W okresie grillowym obowiązkowo pojawia się na moim stole. Jest bardzo smacznym dodatkiem do pieczonych/grillowanych mięs czy sałatki ze świeżych warzyw.Sam również smakuje wyśmienicie.

Składniki:

  • 1 bochenek chleba krojonego
    Masło:
    500g.opakowanie masła roślinnego ( 1 duże opakowanie)
    5 ząbków czosnku
    1 opakowanie ziół prowansalskich
    1/2 łyżeczki pieprzu
Wystaw ocenę:

4.49 (187 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb Grzanki

Chleb z grilla z masłem czosnkowo-ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • masło czosnkowo-ziołowe 1.
    Masło wyjąć z pudełeczka , przełożyć do miski by odrobinę zmiękło.
    Ząbki czosnku przecisnąć przez praskę wraz z ziołami oraz pieprzem dodać do masła.
    Całość dokładnie wymiesza.c.
    Gotowe przełożyć ponownie do oryginalnego opakowania.
  • 2. Każdą kromkę smarować grubą warstwą masła .
    Grillować od " suchej strony" po 2-3 min aż masło się roztopi a chleb stanie chrupiący.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Grillowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować