Ciasto czekoladowe z buraków(beetroot cake) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie:
Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej i odstawiam do lekkiego wystudzenia.
2.Jajka ucieram z cukrem. Następnie, powoli dodaję stopniowo resztę składników: mąkę, cukier waniliowy, olej, proszek do pieczenia. Wlewam rozpuszczoną czekoladę i miksuję przez chwilę aż składniki się połączą.
3.Buraki obieram, myję i ścieram na tarce na małych oczkach i dodaję do ciasta
4.- mieszam już ręcznie. Piekarnik rozgrzewam do 180C. Tortownicę (Sr 26 cm) smaruję tłuszczem i posypuje bułkatartą i wylewam ciasto. Piekę około 60 minut. Sprawdzam patyczkiem czy ciasto jest już gotowe. Po upieczeniu studzę. Bitą śmietanę ubijam z fixem i cukrem waniliowym.Wykładam na ciasto.Smacznego
Komentarze