Ciasto pianka z delicjami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie biszkopt :
Białka ubij na sztywną pianę. Wsyp partiami cukier cały czas miksując. Pojedynczo dodawaj żółtka. Delikatnie wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i połącz składniki. Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 35 minut w temperaturze 180 stopni.
2.Przygotowanie pianki różowej :
Galaretki rozpuść w szklance gorącej wody. Śmietankę wlej do miski. Dodaj cukier puder i delikatnie ubij. Wlej ostudzoną galaretkę i połącz składniki.
3.Przygotowanie ciasta :
Galaretki malinowe rozpuść w 3 szklankach gorącej wody. Pozostaw do ostudzenia.
Ostudzony biszkopt przełóż do formy w której się piekł. Wlej na niego wcześniej przygotowaną piankę. Na górze ułóż w niewielkim odstępie ciastka delicje. Włóż do lodówki na 1 godzinę. Wlej tężejąca galaretkę i ponownie włóż do lodówki na 3-4 godziny.
Komentarze