1.Biszkopt.
Białka ubić na puch stopniowo dodając cukier, żółtka wymieszane z proszkiem do pieczenia. dalej ubijając dodać mąki oraz kokos i mak. Gdy już masa biszkoptowa będzie gotowa wylać na blaszkę.
Piec w tem. 170C - 25minut.
2.Masa pysiowa:
W 1,5szkl. Soku rozpuszczamy budynie. Pozostały sok gotujemy w garnku, gdy się zagotuje wlewamy budyniową mieszankę i ponownie gotujemy-cały czas mieszając. Gdy juz masa będzie gotowa wsypać cukier i galaretkę i wymieszać. Następnie masę wylać na biszkopt.
3.Na masie zielonej układamy ciastka i delicje wg uznania.
4.Piana.
Bitą śmietanę ubić wg przepisu na opakowaniu. Galaretkę rozpuszczamy w 1szkl. Wody i tężejącą wlewamy do bitej śmietany i ubijamy. Gotową pianę wylać na ciastka.
5.Następnie zalewamy tężejącą galaretką rozpuszczoną wg przepisu na opakowaniu i wkładamy do lodówki.Na koniec w rogach i na środku układamy po 1 delicji i posypujemy uprażonym kokosem.
Prażony Kokos. Margarynę rozpuszczamy na ogniu dodajemy cukier i kokos. Smażymy do momentu aż kokos się przyrumieni.
Komentarze