Ciasto truflowe

4.5 (191 ocen)

  • 60 min

ciasto jest bardzo słodkie i przeznaczone dla osób lubiących trufle

  • 60 min

Składniki:

  • biszkopt:6 jajek
    1 szklanka cukru
    1 i 1/2 łyżki octu
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 szklanka mąki tortowej
    Masa: 25 dag trufli w cukierkach[ ja używam trufli z biedronki MAGNETIC]
    pół szklanki mleka
    pół szklanki cukru
    3 żółtka
    1 i pół kostki margaryny
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Trufle

Ciasto truflowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy na sztywno,dodajemy cukier i dalej ubijamy.Żółtka mieszamy w miseczce z octem i proszkiem do pieczenia( żółtka raptownie zaczną rosnąc) dodajemy je do piany,mieszamy.Wsypujemy mąki,delikatnie mieszamy i wlewamy ciasto. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 160 * C,przez 30 minut.
    po ostudzeniu kroimy na pół
  • 2. Trufle rozpuścić w mleku z cukrem i ostudzić.Margaryne utrzeć z żóltkami dodać zimną masę truflową.Masą przełożyć biszkopty.Wierzch ciasta pola ć polewą czekoladową.

Porady

można upiec ciemny biszkopt

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować