Dietetyczne pierogi

4.5 (141 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Dziś polecam pierożki. Są wspaniałe, delikatne z lekkim akcentem gołąbkowym i w zupełności nadają się dla osób ze schorzeniami wątroby i przewodów żółciowych.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • FARSZ DO DIETETYCZNYCH PIEROżKóW:
    - mięso zmielone drobiowe (surowe): 0.5 kilograma
    - ryż ugotowany na sypko: 0.75 szklanki
    - koncentrat pomidorowy mały: 125 gramów
    - lubczyk: 1 łyżeczka
    - majeranek, sól, pieprz: 1 łyżeczka
    - koperek posiekany: 1 łyżeczka
    - jajko niewielkie: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Dietetyczne pierogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierogi dietetyczne 1. Przepis na ciasto do pierogów każdy ma swój własny i wypróbowany. Ja robię z samej mąki pszennej, soli i gorącej wody. Dzięki temu ciasto w pierogach jest delikatniejsze.


    Mięso mielone drobiowe podduszam delikatnie na wodzie w rondelku. Gdy przestygnie dodaję ugotowany ryż, doprawiam solą i ziołami i dosypuję poszatkowany koperek. Na koniec daję do farszu 2 łyżki koncentratu lub pokrojone w kostkę pomidorki bez skórki. Dokładnie wymieszać. Po tym wszystkim dokładam jajko i podsypuję odrobiną bułki tartej. Z tak przygotowanym farszem robię pierożki.

    Przetestowane na osobach będących na ścisłej diecie, nie było żadnych skutków ubocznych i każdy zachwycał się smakiem, który jest mało spotykany w pierogach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Lubczyk Majeranek Pieprz Sól Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować