Dziś polecam pierożki. Są wspaniałe, delikatne z lekkim akcentem gołąbkowym i w zupełności nadają się dla osób ze schorzeniami wątroby i przewodów żółciowych.
Dietetyczne pierogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przepis na ciasto do pierogów każdy ma swój własny i wypróbowany. Ja robię z samej mąki pszennej, soli i gorącej wody. Dzięki temu ciasto w pierogach jest delikatniejsze.
Mięso mielone drobiowe podduszam delikatnie na wodzie w rondelku. Gdy przestygnie dodaję ugotowany ryż, doprawiam solą i ziołami i dosypuję poszatkowany koperek. Na koniec daję do farszu 2 łyżki koncentratu lub pokrojone w kostkę pomidorki bez skórki. Dokładnie wymieszać. Po tym wszystkim dokładam jajko i podsypuję odrobiną bułki tartej. Z tak przygotowanym farszem robię pierożki.
Przetestowane na osobach będących na ścisłej diecie, nie było żadnych skutków ubocznych i każdy zachwycał się smakiem, który jest mało spotykany w pierogach.
Komentarze