Domowe tortille z kurczakiem i warzywami

4.49 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Zdrowsza wersia kebabów...

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    (ilość porcji: 3-4)
    1 pojedyńcza pierś z kurczaka
    1 łyżeczka ziół do kurczaka
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1/2 łyżeczki papryki ostrej
    1 łyżka oleju
    sól

    Dodatkowo:
    3-4 placki torilla
    sałata rzymska lub masłowa
    pomidor
    kawałek zielonego ogórka
    połowa czerwonej cebuli
    keczup

    Sos czosnkowy
    100 ml jogurtu naturalnego
    1 łyżka majonezu
    3 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę)
Wystaw ocenę:

4.49 (186 ocen)

Domowe tortille z kurczakiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kuczaka myjemy, osuszamy następnie przekrawamy wzdłuż na pół. Każdą nacieramy ziołami i przyprawami wymieszanymi z olejem.
    Patelnię grillową rozgrewamy i grilujemy piersi po kilka minut z każdej strony. Odkładamy na bok.
    Składniki na sos mieszamy w miseczce.
    Na gorącą patelnię grillową wrzucamy placek tortilla i przypiekamy go po kilka sekund z obu stron. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników.
    Na przypieczonych tortillach rozkładamy warzywa, mięso i polewamy sosem oraz keczupem. Placki zwijamy w rulony, zawijając spody do środka. Spód każdej tortilli owijamy folią.

Porady

Do panierki mięsa, możemy użyć gotowej przyprawy kebeb.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować