Golonki pieczone w piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.GOLONKI OCZYŚCIĆ I ZALAĆ TAKĄ ILOŚCIĄ WRZĄTKU,BY BYŁY PRZYKRYTE.
DODAĆ KOPIASTĄ ŁYŻKĘ SOLI I WARZYWA-UMYTE,OSKROBANE I POKROJONE W NIEZBYT MAŁE KAWAŁKI.
GOTOWAĆ 2 GODZINY,A NASTĘPNIE WYJĄĆ Z PŁYNU.
ZĄBKI OBRANEGO CZOSNKU POKROIĆ WZŁUŻ NA ĆWIARTKI. GOLONKI PONAKŁUWAĆ SZPIKULCEM LUB NOŻEM I POWTYKAĆ KAWAŁECZKI CZOSNKU.
WŁOŻYĆ DO BRYTFANNY,OPRÓSZYĆ LEKKO SOLĄ I PIEPRZEM I ZALAĆ POŁOWĄ PIWA.
WSTAWIĆ DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 200 STOPNI. PIEC GODZINĘ ,CO KILKA MINUT POLEWAJĄC RESZTĄ PIWA.
PODAWAĆ Z CHRZANEM I PIECZYWEM.
Komentarze