GOLONKI PIECZONE W PIWIE

4.5 (174 ocen)

  • 2 godz.

...

  • 2 godz.

Składniki:


  • 4 GOLONKI (2-2,5 KG)
    WŁOSZCZYZNA
    LIŚĆ LAUROWY
    6 ZIARENEK CZARNEGO PIEPRZU
    6 ZIARENEK ZIELA ANGIELSKIEGO
    8-10 ZĄBKÓW CZOSNKU
    500 ML JASNEGO PIWA
    SÓL I PIEPRZ
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Golonki pieczone w piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. GOLONKI OCZYŚCIĆ I ZALAĆ TAKĄ ILOŚCIĄ WRZĄTKU,BY BYŁY PRZYKRYTE.
    DODAĆ KOPIASTĄ ŁYŻKĘ SOLI I WARZYWA-UMYTE,OSKROBANE I POKROJONE W NIEZBYT MAŁE KAWAŁKI.
    GOTOWAĆ 2 GODZINY,A NASTĘPNIE WYJĄĆ Z PŁYNU.
    ZĄBKI OBRANEGO CZOSNKU POKROIĆ WZŁUŻ NA ĆWIARTKI. GOLONKI PONAKŁUWAĆ SZPIKULCEM LUB NOŻEM I POWTYKAĆ KAWAŁECZKI CZOSNKU.
    WŁOŻYĆ DO BRYTFANNY,OPRÓSZYĆ LEKKO SOLĄ I PIEPRZEM I ZALAĆ POŁOWĄ PIWA.
    WSTAWIĆ DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 200 STOPNI. PIEC GODZINĘ ,CO KILKA MINUT POLEWAJĄC RESZTĄ PIWA.
    PODAWAĆ Z CHRZANEM I PIECZYWEM.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować