Gotowany schab na kanapki

4.5 (164 ocen)

Pyszna domowa wędlinka.

Składniki:

  • 500 g schabu

    do nacierania ( na oko):

    sól
    papryka słodka
    pieprz czarny
    majeranek
    zioła prowansalskie
    czosnek

    do gotowania:

    pół łyżeczki soli
    pół łyżeczki cukru
    pół łyżeczki papryki słodkiej
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    4 łyżki majonezu
    3 liście laurowe
    4 ziarna ziela angielskiego
    1 łyżeczka majeranku
    2 litry wody
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne Kanapki Wędliny

Gotowany schab na kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schab gotowany 1. Schab nacieramy przyprawami, owijamy w folię i odkładamy na noc do lodówki.
    Do garnka wlewamy wodę,dodajemy majonez(można wcześniej rozetrzeć majonez w szklance wody,aby nie było grudek) i przyprawy.Mieszamy. Mięso wyciągamy z folii i wkładamy do garnka w zalewą.Stawiamy na ogniu i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy 8 minut. Zestawiamy z ognia i zostawiamy w zalewie na cały dzień. Wieczorem garnek z mięsem znowu stawiamy na ogniu i gotujemy 8 minut. I odstawiamy w zalewie na noc. Rano wyjmujemy mięso z garnka owijamy folią i chłodzimy w lodówce cały dzień. Wieczorem schłodzone mięso można już jeść :)

Porady

Podawać na kanapki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.93 (218 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Schab peklowany pieczony (domowa wędlina)

To może cię zainteresować