Gulasz z żołądków drobiowych w sosie własnym

4.8 (192 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Proste pieprzne danie ,smakuje zarówno z ziemniakami jak i makaronem pappardelle.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 500-700 g żołądków drobiowych
    kilka liści laurowych
    kilka ziaren ziela angielskiego
    pęczek natki pietruszki
    kilka łyżek zagęstnika do sosów (polecam ze sklepu Aldi)
    łyżka mielonej słodkiej papryki
    800 ml bulionu drobiowego
    2 cebule
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.8 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z żołądków drobiowych w sosie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki czyścimy ,zalewamy bulionem drobiowym ,gotujemy ,zbieramy pianę. Dodajemy liść laurowy ,ziele angielskie i łyżeczkę soli. Gotujemy 2 godz. na małym ogniu. Wyjmujemy żołądki ,kroimy w paski. Cebule obieramy ,kroimy w dużą kostkę ,dodajemy do bulionu i dusimy 15 min. Następnie wrzucamy pokrojone żołądki i zagęszczamy sos. Na koniec dodajemy posiekaną natkę ,doprawiamy solą i sporą ilością świeżo mielonego czarnego pieprzu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować