Jajecznica z boczniakami

4.49 (190 ocen)

  • 25 min

Boczniaki są świetnym źródłem łatwo przyswajalnego białka, kwasu foliowego, aminokwasów, witamin z grupy B i soli mineralnych. W połączeniu z cebulką są świetnym dodatkiem do śniadaniowej jajecznicy.

  • 25 min

Składniki:

  • boczniaki 4 szt
    ½ białej cebuli
    ½ łyżki masła klarowanego
    2 jajka
    płatki papryki
    natka pietruszki
    sól
    czarny pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajecznica

Jajecznica z boczniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajecznica z boczniakami 1. Grzyby myjemy i kroimy w paski. Cebule kroimy w piórka.
  • Jajecznica z boczniakami 2. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i szklimy na nim cebule z grzybami.
  • Jajecznica z boczniakami 3. Kiedy grzyby odparują wbijamy jajka. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem i przesmażamy aż jajko się zetnie. Posypujemy płatkami papryki i natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczniaki Grzyby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować