Jajka wielkanocne - szynka w galarecie

4.98 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.

Doskonała i banalnie prosta przekąska na Wielkanocny stół.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 10 wydmuszek z jajek

    20 dkg szynki

    1 litr wywaru mięsnego lub warzywnego

    8-9 łyżeczek żelatyny (na 1 litr wywaru)

    Składniki do dekoracji: kukurydza,groszek,marchewka,natka pietruszki, białko jaja
Wystaw ocenę:

4.98 (161 ocen)

Jajka wielkanocne - szynka w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka wielkanocne - szynka w galarecie 1. Wydmuszki z jajek oczyścić,umyć i zalać wrzątkiem,wyparzyć.Odlać wodę i zostawić do wysuszenia.
  • Jajka wielkanocne - szynka w galarecie 2. Szynkę pokroić w paseczki i delikatnie włożyć do wydmuszek razem z warzywami do dekoracji.
  • Jajka wielkanocne - szynka w galarecie 3. W wywarze rozpuścić żelatynę i zalać szynkę.Odstawić do zastygnięcia.
  • Jajka wielkanocne - szynka w galarecie 4. Zdjąć skorupkę obierając tak jak zwykłe jajko.Nie ma problemu ze zdjęciem skorupki.Nawet nie trzeba obstukiwać jajka. Smacznego.

Porady

Robiąc wydmuszki pamiętajmy o tym,aby otwór zrobić po szerszej stronie jajka!!!.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować