Jajka z farszem pieczarkowym

4.5 (144 ocen)

  • 45 min

Smakowita alternatywa dla jajek w majonezie. W dodatku bardzo ładnie prezentuje się na stole :)

  • 45 min

Składniki:

  • 5 dużych jajek
    3-4 pieczarki
    1 mała cebula
    ½ pęczku świeżego koperku
    3 łyżki majonezu
    ½ opakowania kiełków lucerny lub rzodkiewki
    2 łyżki oliwy z oliwek
    świeża kolendra do dekoracji
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Majonez

Jajka z farszem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja ugotować na twardo w osolonej wodzie.
  • 2. Gdy przestygną obrać ze skorupki i przekroić wszystkie na pół.
  • 3. Pieczarki posiekać na drobne kawałki, cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć razem na oliwie. Doprawić do smaku.
  • 4. Z jajek wyjąć żółtka. W misce wymieszać je z majonezem dodać pieczarki z cebulką i posiekany koperek. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
  • 5. Na dużym talerzu rozłożyć kiełki i położyć na nie białka jajek. Następnie nałożyć na każde z nich łyżkę farszu.
  • 6. Ozdobić listkami świeżej kolendry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Farsz pieczarkowy Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować