Jesiotr smażony w bułce

4.44 (158 ocen)

Rybę zrobiłam na szybko w bułce tartej i powiem że jest przepyszna. W śrdoku ma białe i bardzo delikatne mięso do tego jest bardzo soczysta. Jeszcze mam tą rybę i dzisiaj zrobię w piekarniku zobaczymy czy wyjdzie też taka soczysta :-)

Składniki:

  • 350g fileta z jesiotra (ja miałam świeżego)
    1 jajo surowe
    sól,pieprz świeżo mielone wg.uznania
    olej do smażenia
    przyprawa fish masala
    bułka tarta do panierowania
    sok z połowy limonki
Wystaw ocenę:

4.44 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Jesiotr smażony w bułce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ściągamy skórę 1. Z jesiotra za pomocą ostrego noża ściągnąć skórę. Uwaga bardzo ciężko ponieważ jej skóra jest bardzo ostra !!!
  • przyprawiamy kawałki ryb 2. Umyć osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na porcje (u mnie 6)
    Każdą skropić limonką,posolić popieprzyć i posypać przyprawą fish masala.
  • smażymy 3. W naczyniu roztrzepać jajko i kolejno panierować kawałki ryby,najpierw w jaku póżniej w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju z wszystkich stron na złoty kolor i gotowe . . .
    Podajemy z ulubionymi dodatkami...
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować