Kapusta biała zasmażana z kminkiem

4.5 (161 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób

Idealna jako dodatek do drugiego dania.

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Mała główka kapusty białej
    ok 3 łyżeczki kminku
    2 łyżeczki mąki pszennej
    ok 1/4 szkl zimnej wody
    ok 1 łyżka margaryny
    kilka kropel octu
    sól, pieprz, wegeta
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Kapusta zasmażana

Kapusta biała zasmażana z kminkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę białą poszatkować, zalać wodą, dodać łyżkę soli i gotować do miękkości. Gdy będzie miękka odcedzić, zostawiając kilka łyżek wody na dnie. Dodać ocet, magę oraz pieprz.
  • zasmażka 2. Wykonać zasmażkę: margarynę rozpuścić, dodać mąkę i przyrumienić, kolejno dodać zimną wodę i chwilę pogotować, dodać szczyptę wegety. Zasmażkę dodać do gorącej kapusty, przyprawić ją do smaku.
  • Do kapusty dodać kminek 3. Do kapusty dodać kminek. Przykryć aby "przeszła".
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta biała Kapusta Kminek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować