KAPUSTA WŁOSKA na CIEPŁO

4.27 (213 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób

Tak podana kapusta włoska do wspaniały dodatek do mięsa, ryby lub młodych ziemniaczków. Jest równie smaczna podana ze świeżym chlebem, serami i wędlinami.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 główka włoskiej kapusty (ok. 0,5 kg)
    1 cebula
    1 duża marchewka
    koperek
    3 łyżki masła
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.27 (213 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kapusta włoska na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę umyć i drobno poszatkować. Cebulę pokroic w drobna kosteczkę. Marchew zetrzeć na grubej tarce.
  • 2. Do garnka wrzucić warzywa i zalać 2 szklankami wody. Gotować do miękkości. Ja gotowałam w garnku ciśnieniowym, zajęło mi to jedyne 5 min. Ugotowana kapustę odcedzić.
  • 3. Na patelni rozpuścic masło, dodać odcedzoną kapustę. Doprawic sola i pieprzem i przez chwilkę podsmażyć. Dodać koperek. Podawać!

Porady

Zamiast kapusty włoskiej można użyć młodej białej kapusty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować