Tak podana kapusta włoska do wspaniały dodatek do mięsa, ryby lub młodych ziemniaczków. Jest równie smaczna podana ze świeżym chlebem, serami i wędlinami.
30 min
Dla 4 osób
Składniki:
1 główka włoskiej kapusty (ok. 0,5 kg)
1 cebula
1 duża marchewka
koperek
3 łyżki masła
sól
pieprz
Kapusta włoska na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę umyć i drobno poszatkować. Cebulę pokroic w drobna kosteczkę. Marchew zetrzeć na grubej tarce.
2.Do garnka wrzucić warzywa i zalać 2 szklankami wody. Gotować do miękkości. Ja gotowałam w garnku ciśnieniowym, zajęło mi to jedyne 5 min. Ugotowana kapustę odcedzić.
3.Na patelni rozpuścic masło, dodać odcedzoną kapustę. Doprawic sola i pieprzem i przez chwilkę podsmażyć. Dodać koperek. Podawać!
Porady
Zamiast kapusty włoskiej można użyć młodej białej kapusty.
Komentarze