Kasza kuskus z kurczakiem i warzywami

4.46 (204 ocen)

Po kaszę kuskus sięgam zazwyczaj wtedy kiedy brak mi czasu, chęci lub cierpliwości do gotowania zwykłej kaszy. Wystarczy zalać ją wrzątkiem, połączyć z dodatkami i gotowe. Tym razem jesiennie, bo z cukinią, fasolką szparagową, pomidorami i marchewką.

Składniki:

  • 200g kaszy kuskus
    2 filety z kurczaka
    300g fasolki szparagowej żółtej

    2 cukinie
    1 duża cebula
    3 pomidory
    2 marchewki
    olej
    sól, pieprz, papryka ostra, papryka słodka
Wystaw ocenę:

4.46 (204 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza kuskus z kurczakiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pokrojonego i przyprawionego solą, pieprzem i papryką kurczaka. Smażymy do zarumienienia.
  • 2. Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem 1 cm ponad poziom kaszy. Odstawiamy do napęcznienia.
  • 3. Fasolkę obieramy, kroimy na części, gotujemy do miękkości.
  • 4. Na patelnię dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i pomidory, startą marchewkę. Dusimy do miękkości. Pod koniec dodajemy fasolkę szparagową, kuskus. Całość doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Fasola Kuskus Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować