Kompot z rabarbaru i jabłek

4.5 (152 ocen)

  • 30 min

Orzeźwiający smak dzieciństwa ;) Tak przygotowany kompot gotowała mi babcia

  • 30 min

Składniki:

  • 4 – 5 grube gałązki rabarbaru
    2 duże jabłka
    1 cytryna
    7 łyż stołowych cukru
    2,5 litra wody
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Kompot z rabarbaru i jabłek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kompocik, wiadomo – bardzo łatwa sprawa. Obieramy owoce i warzywa, kroimy na kawałki i wrzucamy do gotującej się wody, dosypujemy cukru do smaku, jeżeli lubimy można wycisnąć sok z 1 cytryny. Gotujemy aż zacznie wrzeć i po tym jeszcze 5 minut. Przecedzamy przez sitko (rabarbar się rozwarstwi), podajemy schłodzony ;)

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować