Kostka ferrero rocher bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Każdy krakers wysmarować kajmakiem i ułożyć na blaszce. Luki uzupełnić pokruszonymi krakersami.
Masa:
1 szkl. mleka zagotować z cukrem. W 1/2 rozrobić budyń i wlać do gotującego się mleka. Budyń odstawić do wystygnięcia.
Następnie dodać masło i wymiksować- do gładkiej masy. Dodać masło orzechowe i czekoladowe dalej miksując.
Wylać połowę masy na krakersy. Następnie ułożyć na niej herbatniki. Zalać drugą połową masy. Ułożyć herbatniki.
2.Polewa:
masło rozpuścić w rondelku. Dodać cukier mieszać aż się rozpuści, po czym dodać kakao. Wymieszać i wlać mleko, wodę. Chwilę gotować i wymieszać.
Poczekać aż trochę ostygnie i wylać na herbatniki.
Na wierzch polewy posypać orzechy. Lekko ugnieść i wsadzić do lodówki na cały dzień lub noc.
Porady
Do masy można dodać orzechy.
UWAGA ! Trzeba z nim obchodzic sie delikatnie, poniewaz jest miękkie.
Komentarze