Kotlet - szwajcar

4.45 (175 ocen)

  • 10 min

Kolejna wersja schabowego, tym razem z serem w środku. Bardzo proste i szybkie w wykonaniu mięsko, jednocześnie coś innego od tradycyjnego schaboszczaka.

  • 10 min

Składniki:

  • Schabowy - 1 plaster (około 120 gram)
    ser żółty - 3 plastry
    sól - szczypta
    pieprz - szczypta
    jarzynka-szczypta
    jajko1 sztuka
    bułka tarta 1/4 szklanki
    olej do smażenia - 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.45 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlet - szwajcar - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab opłukać, osuszyć, rozbić na cienkiego kotleta z obu stron. Najlepiej na schab położyć folie spożywczą i przez nią klepać - nie będzie pryskało po kuchni. Przyprawić solą, pieprzem i jarzynką. Na środek mięsa ułożyć ser - przecięłam na trzy paski sklejone ze sobą plasterki sera. Teraz można to zwinąć jak roladę lub kotleta "złamać" na połowę i takiego panierować. Jajko rozkłócić. Schab panierować - wkładamy do bułki tartej - jajka - ponownie do bułki tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia się z obu stron.

Porady

Do środka możemy włożyć również plaster wędliny i sera.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować