Kolejna wersja schabowego, tym razem z serem w środku. Bardzo proste i szybkie w wykonaniu mięsko, jednocześnie coś innego od tradycyjnego schaboszczaka.
Kotlet - szwajcar - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab opłukać, osuszyć, rozbić na cienkiego kotleta z obu stron. Najlepiej na schab położyć folie spożywczą i przez nią klepać - nie będzie pryskało po kuchni. Przyprawić solą, pieprzem i jarzynką. Na środek mięsa ułożyć ser - przecięłam na trzy paski sklejone ze sobą plasterki sera. Teraz można to zwinąć jak roladę lub kotleta "złamać" na połowę i takiego panierować. Jajko rozkłócić. Schab panierować - wkładamy do bułki tartej - jajka - ponownie do bułki tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia się z obu stron.
Porady
Do środka możemy włożyć również plaster wędliny i sera.
Komentarze