Kotlety z komosy ryżowej i ciecierzycy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Komosę wypłukać. Następnie umieścić w garnku i zalać 2/3 szklanki zimnej, osolonej wody. Gotować pod przykryciem około 15 minut (do wchłonięcia wody), wyłączyć i zostawić jeszcze na kilka minut przykrytą. Następnie ostudzić.
2.Ciecierzycę odsączyć i zblendować z natką pietruszki.
3.Czosnek przecisnąć przez praskę.
4.W misce połączyć komosę, cieciorkę, jajko, natkę oraz czosnek. Przyprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.
5.Formować małe kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.
Jeśli masa będzie za luźna dodać 1-2 łyżki bułki tartej i formować dopiero kotleciki.
Komentarze