Krokiety z mięsem i pieczarkami

4.5 (178 ocen)

Pyszne krokieciki, trochę czasochłonne ,ale od czasu do czasu warto zrobić :)

Składniki:



  • naleśniki:

    1 szklanka mąki
    1/2 szklanki mleka
    1/2 szklanki wody
    1 jajko
    1 łyżeczka oleju
    sól

    farsz:

    250 g mięsa mielonego
    200 g pieczarek
    sól i pieprz,przyprawa do mięs

    dodatkowo:

    bułka tarta
    jajko surowe
    olej


Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety Naleśniki

Krokiety z mięsem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na naleśniki wymieszać razem na gładką masę. Na suchej patelni usmażyć naleśniki. Wystudzić.
    Pieczarki obrać i pokroić w kostkę. Wymieszać z mięsem ,przyprawić i usmażyć. Ostudzić.
    Na każdy naleśnik nakładać miesno-pieczarkowy farsz i zawijać (najpierw boki,później w rulon)
    Każde krokieta obtoczyć w jajku i bułce tartej, następnie usmażyć z każdej strony na rumiano na rozgrzanym oleju.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować