Kruche ciasto z truskawkami i kruszonką

4.48 (196 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Pyszne, szybkie, łatwe w przygotowaniu kruche ciasto z dodatkiem kruszonki. Można wykorzystać inne sezonowe owoce.

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Ciasto
    - 200 g masła
    - 200 g cukru pudru
    - 3 jajka
    - 380 g mąki
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 500 g truskawek

    Kruszonka
    - 160 g mąki
    - 80 g cukru pudru
    - 1 łyżeczka cukru waniliowego
    - 50 g masła
Wystaw ocenę:

4.48 (196 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kruche ciasto z truskawkami i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowujemy ciasto 1. Masło pokroić i przełożyć do miski. Dodać cukier puder oraz jajka. Składniki zagnieść widelcem a następnie wsypać mąkę z proszkiem. Składniki przełożyć na stolnicę i wyrobić gładkie ciasto.
  • Rozkładamy truskawki 2. Ciasto rozwałkować przełożyć do blaszki, rozłożyć na cieście pokrojone na pół truskawki.
  • Rozsypujemy kruszonkę 3. Kruszonka - mieszamy mąkę z cukrem waniliowy, pudrem i masłem tworzymy kruszonkę. Truskawki na cieście równomiernie posypujemy kruszonką - placek wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 50 minut w temperaturze 180. Upieczone ciasto ostudzone posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować