Łatwa pizza ze szpinakiem i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:drożdże rozpuścić w letniej wodzie, dodać do mąki zmieszanej z solą i olejem. Zagnieść na jednolitą masę i odstawić do wyrośnięcia.
W tym czasie zrobić sos z koncentratu i przypraw.
2.Świeży szpinak pokroić drobno i przysmażyć na maśle, można dodać świeżego czosnku. Szpinak mrożony bezpośrednio przysmażyć na maśle.
3.Po wyrośnięciu ciasto rozwałkować i przełożyć na wysmarowaną olejem blachę. Powierzchnię ciasta posmarować sosem, a następnie wyłożyć szpinak, pokrojony w kostkę ser feta. Całość posypać żółtym serem
4.Piec około 30-40 min. w temperaturze 200 stopni.
Porady
Zamiast koncentratu pomidorowego można zrobić sos z zmiksowanych pomidorów.
Komentarze