Łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami

4.74 (188 ocen)

  • 30 min

Łazanki z kapustą to proste i szybkie danie obiadowe. Doskonałe na co dzień, ale pasują też na świąteczny stół - najlepiej z susoznymi grzybami leśnymi.

  • 30 min

Składniki:

  • 500g kapusty kiszonej
    500g pieczarek
    500g makaronu
    1 cebula
    sól, pieprz, majeranek
    ziele angielski (4-5 ziarenek)
    liść laurowy (3-4 listki)
    pietruszka zielona
Wystaw ocenę:

4.74 (188 ocen)

Łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę dokładnie wypłukać, pokroić, zalać wodą i gotować
    przez około godzinę na wolnym ogniu.
  • 2. Cebulę pokroić na drobna kostkę i zeszklić na oleju.
  • 3. Pieczarki umyć i oczyścić, pokroić w plasterki i usmażyć na oleju.
  • 4. Ugotowaną kapustę odcedzić, dodać przesmażone pieczarki i cebulę,
    dodać przyprawy i całość przesmażyć.
  • 5. Makaron ugotować, odcedzić i dodać do farszu z poszatkowaną pietruszką.
    Łazanki z kapustą dokładnie wymieszać i smażyć przez około 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Makaron Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować