lekka sałatka do potraw z Grilla

4.5 (161 ocen)

  • 10 min

jest lekka a zarazem bardzo smakowita

  • 10 min

Składniki:

  • sałata lodowa
    mini ser mozzarella
    ogórek szklarniowy
    pomidory zwykłe lub koktajlowe
    szczypiorek
    oliwki czarne i zielone
    1 cebula biała lub czerwona

    sos do polania:
    musztarda francuska z gorczycą
    1 łyżeczka octu
    1 łyżka zwykłej musztardy.
    3 łyżki wody
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sosy

Lekka sałatka do potraw z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę lodową rwiemy na kawałki, resztę składników kroimy na kawałki według swojego upodobania - jak kto woli drobniejsze kawałki lub większe. wszystko ładnie ułożyć na dużym talerzu lub w misce i polać sosem.
  • 2. Sos do polania:
    musztardę francuską mieszamy z octem, zwykłą musztardą i wodą.

Porady

sos najlepiej polać chwilę przed podaniem sałatki na stół.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować