Lemoniada arbuzowa

4.49 (157 ocen)

  • 20 min

Lemoniada arbuzowa doskonale orzeźwia

  • 20 min

Składniki:

  • ćwierć dużego arbuza (ok. 1 kg po pokrojeniu w kostkę i wypestkowaniu )
    2 cytryny
    1l wody mineralnej
    ok. 3 łyżki cukru
    kostki lodu
Wystaw ocenę:

4.49 (157 ocen)

Zobacz również:

Napoje Lemoniada

Lemoniada arbuzowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojonego i wypestkowanego arbuza zmiksować i przecedzić przez sitko. Wycisnąć sok z 1,5 cytryny, wlać do soku arbuzowego, wymieszać z cukrem. Wlać 1 l wody mineralnej.Całość wymieszać i wstawić do lodówki. Lemoniadę podawać schłodzoną, z dodatkiem lodu i plasterkiem cytryny. Ozdobić szklankę kawałkiem arbuza :)

Porady

Przed podaniem lemoniadę wymieszać, ponieważ, gdy postoi -rozwarstwia się.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Arbuz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować