Łosos gotowany na parze

4.5 (186 ocen)

  • 25 min

W ten sposob przygotowana rybka ma najwięcej wartości odżywczych, dlatego serwuję ja mojej rodzinie.

  • 25 min

Składniki:

  • filet z lososia ok. 300g
    1 peczek koperku,
    lubczyk,
    oregano,
    pieprz cytrynowy,
    ew.sol
    2 łyzki soku z cytryny.
    Do sosu:
    100 ml jogurtu naturalnego,
    1 sos tzatziki.
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Ryba Sosy

Łosos gotowany na parze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Lososia myjemy, osuszamy.Skrapiamy sokiem z cytryny.Posypujemy ziolami i ew.solą.Posypujemy posiekanym koperkiem.
    Lososia ukladamy na sicie w garnku przeznaczonym do gotowania na parze.Przykrywamy i gotujemy ok 15 minut.
    Jogurt mieszamy z sosem tzatziki, polewamy łososia.Podajemy np. z gotowanymi warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować