ŁOSOSIOWY SCHAB

4.51 (186 ocen)

Bardzo smaczne, delikatne mięsko, wprost rozpływa się w ustach. Propozycja dla smakoszy surowych wędlin.

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości
    2 łyżki soli
    2 łyżki pieprzu – najlepiej świeżo zmielonego
    1 ½ łyżki cukru

    woreczek foliowy
Wystaw ocenę:

4.51 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wędliny

Łososiowy schab - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab umyć i osuszyć. Przyprawy wymieszać i natrzeć nimi mięso, włożyć je do woreczka i wsypać resztę przypraw (jeśli coś nam zostanie). Zawiązać worek i włożyć do lodówki na 4 dni, codziennie należy mięso odwracać na drugą stronę. Wyjąć z lodówki i obsuszyć mięsko w piekarniku nastawionym na 70 stopni przez 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.99 (155 ocen)

Opublikowany w Magazynie
schab biały

4.99 (155 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Schab biały

bieniaszka Doskonała domowa wędlina. 1 godz. 20 min

To może cię zainteresować