Mazurek z kajmakiem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

kruche ciasto z kajmakiem

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ciasto
    2,5 szklanki mąki
    1/2 szklanki cukru
    6 żółtek
    200 g masła
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    1 puszka kajmaku
    migdały
    morele

Mazurek z kajmakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki ciasta zagnieść na jednolite ciasto i schłodzić około 1 godziny.
    Schłodzone ciasto rozwałkować i wyłożyć dno blachy , a brzegi lekko podwyższyć zawijając brzeg ciasta.
    Ponakłuwać ciasto widelcem i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C
    do zarumienienia się
    Po wystudzeniu polać kajmakiem i udekorować.

Porady

Dekoracja może być z dowolnych bakalii

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy