Mintaj w chrupiącej, czosnkowej panierce

5 (145 ocen)

  • 40 min

Przepis znalazłam w internecie i od tego czasu nie mogłam się doczekać aż go wypróbuje. Ta chrupiąca panierka jest obłędna!

  • 40 min

Składniki:

  • 5 filetów mintaja lub innej ryby
    1,5 szklanki pokruszonego na drobno białego pieczywa
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki drobno posiekanego koperku
    1/3 szklanki stopionego masła
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Mintaj w chrupiącej, czosnkowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę rozmrozić, osuszyć, pokroić na porcje i posolić. Ułożyć na blasze do pieczenia. Lekko posypać pieprzem. Chlebowe okruszki wymieszać z koperkiem i nałożyć na każdą porcję ryby. Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać ze stopionym masłem. Polać każdy kawałek ryby uzyskaną mieszaniną. Piec w temperaturze 180 stopni C aż wierzch każdej ryby pięknie się zrumieni czyli ok. 20-25 min.

Porady

Ryba w piekarniku się dość mocno kurczy więc lepiej przygotować większą porcję. Ja na osobę przeznaczam 1,5-2 filety w zależności od wielkości.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Dorsz Mintaj Panierka Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować