Muffiny z brzoskwiniami i czekoladą

4.47 (190 ocen)

  • 25 min

Muffinki te pokochali wszyscy którzy je jedli! Znikają błyskawicznie, a to może świadczyć tylko o tym, że są naprawdę świetne, więc koniecznie wypróbujcie ten przepis!

  • 25 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    1/2 szklanki cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 szklanka mleka
    1/2 szklanki oliwy
    2 jajka
    2-3 brzoskwinie obrane ze skórki i pokrojone w kostkę
    100 g mlecznej czekolady pokrojonej w drobną kostkę
    cukier puder do posypania muffinek po wierzchu
Wystaw ocenę:

4.47 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffiny z brzoskwiniami i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce mieszamy składniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz pokrojone brzoskwinie i czekoladę. W drugiej misce mieszamy składniki mokre: mleko, oliwę i jajka. Następnie zawartość obydwu misek łączymy ze sobą. Formę do pieczenie muffinek wykładamy papierowymi papilotkami i wypełniamy je ciastem do 3/4 wysokości. Muffinki pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni C. przez około 20 minut. Upieczone u wystudzone muffiny posypujemy po wierzchu cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować