Nototenia smażona

4.5 (159 ocen)

  • 60 min

Nototenia to pyszna, nieduża rybka. Tym razem przyrządzamy ją z małą ilością glazury. Warto spróbować, bo jest bardzo smaczna. Nototenia świetnie smakuje smażona, można też przyrządzić ją na grillu lub w piekarniku. Z ziemniakami i surówką może być daniem obiadowym.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 tuszki nototenii
    sól, pieprz
    przyprawa do ryb
    sok z cytryny
    oliwa
    2 łyżki mąki
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Nototenia smażona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuszki rozmrozić, umyć i osuszyć. Skropić oliwą i sokiem z cytryny, posypać przyprawą do ryb i odstawić do lodówki na godzinę.
  • 2. Schłodzoną rybkę obtoczyć w mące z dodatkiem soli i pieprzu i usmażyć na gorącym tłuszczu z dodatkiem dwóch łyżek masła. Podawać z ziemniaczkami :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować