Ogórki w zalewie curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ogórki dobrze umyć, osuszyć, Cebulę obrać, pokroić w plastry. Liście selera opłukać, osuszyć. Słoiki dobrze wyparzyć i wytrzeć do sucha.
Do każdego słoika włożyć po plastrze cebuli i liściu selera naciowego.
2.Ogórki pokroić w grube plasterki i poukładać ciasno w słoikach.
3.Zalewa: Do garnka wlać wodę i ocet. Dodać cukier, przyprawę curry, sól, wymieszać, zagotować. Gotować ok 7 min.
Gorącą zalewą zalać ogórki, dobrze zakręcić, odwrócić do góry dnem i pasteryzować ok 10 min.
4.Pozostawić ogórki odwrócone do czasu całkowitego ostygnięcia. Ogórki curry są dobre do spożycia po ok 7 dniach. Smacznego!
Komentarze