Penne ze świeżym szpinakiem

4.5 (178 ocen)

  • 10 min

Chciałam spróbować świeżego szpinaku po raz pierwszy. Pomyślałam, że w tej potrawie na pewno posmakuje każdemu i nie pomyliłam się!

  • 10 min

Składniki:

  • 180-200g pełnoziarnistego penne
    150g świeżego szpinaku
    80-100g sera feta półtłustego
    1 średni pomidor
    1 średnia cebula
    4 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Penne ze świeżym szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron wrzucamy do osolonego wrzątku.
  • 2. Myjemy szpinak i dobrze go odsączamy.
  • 3. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę.
  • 4. Smażymy je na rozgrzanej oliwie i wrzucamy szpinak.
  • 5. Po ok. 5 minutach wrzucamy pokrojone w kostkę pomidory i smażymy jeszcze przez chwilę.
  • 6. Na końcu dodajemy drobno pokrojony ser feta i doprawiamy solą i pieprzem.
  • 7. Mieszamy dokładnie razem z makaronem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron pełnoziarnisty Sery Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować