Piersi z kurczaka w sosie musztardowym

4.5 (182 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kurczak inaczej niż zwykle :)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - dodwójny filet z kurczaka: 1 sztuka
    - kostka rosołowa wołowa: 1 sztuka
    - śmietana18%: 1 szklanka
    - musztarda francuska: 2 łyżki
    - mąka zwykła: 10 dekagramów

    - sól .pieprz kolorowy: 3 szczypty
    - oliwa z oliwek: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Piersi z kurczaka w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka starannie opłucz i osusz. Poporcjuj na małe kotleciki, oprusz je solą i pieprzem i odstaw na 5 min. Po upływie czasu obtocz w mące i usmaż na rozgrzanym tłuszczu aż się delikatnie zrumienią.
  • 2. w małym garnuszku zagotuj ok. 250 ml bulionu z kostki wołowej. Usmażone kotleciki odłóż na talerz a pozostały tłuszcz wylej. Na osuszonej patelni bez tłuszczu włóż spowrotem kotleciki, zalej wcześniej przygotowanym bulionem i duś przez 10 min. Dodaj śmietanę, dobrze wymieszaj. Po chwili dodaj musztardę i rozprowadź równomiernie. Duś jeszcze 2-3 min.
  • 3. Tak przygotowane mięso podaj z ziemniakami i surowką z kapusty i cebuli lub z własnym pomysłem na dodatki



    SMACZNEGO!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować