Piersi z kurczaka w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kurczaka starannie opłucz i osusz. Poporcjuj na małe kotleciki, oprusz je solą i pieprzem i odstaw na 5 min. Po upływie czasu obtocz w mące i usmaż na rozgrzanym tłuszczu aż się delikatnie zrumienią.
2.w małym garnuszku zagotuj ok. 250 ml bulionu z kostki wołowej. Usmażone kotleciki odłóż na talerz a pozostały tłuszcz wylej. Na osuszonej patelni bez tłuszczu włóż spowrotem kotleciki, zalej wcześniej przygotowanym bulionem i duś przez 10 min. Dodaj śmietanę, dobrze wymieszaj. Po chwili dodaj musztardę i rozprowadź równomiernie. Duś jeszcze 2-3 min.
3.Tak przygotowane mięso podaj z ziemniakami i surowką z kapusty i cebuli lub z własnym pomysłem na dodatki
Komentarze