Pomidory w zalewie solnej

4.93 (194 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Całe pomidorki ze słoiczków są bardzo przydatne w kuchni w zimie. Takie zupełnie czyste nadają się do wielu potraw.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pomidory ( dowolna ilość )

    na 1 litr wody łyżka soli
Wystaw ocenę:

4.93 (194 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Pomidory w zalewie solnej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z pomidorów zdjąć skórkę i pozbawić piętki. Całe wkładać do wyparzonych słoiczków i zalewać przegotowaną wodą z solą. Dokładnie zakręcić. Pasteryzować 20 min.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować