Prażone orzechy w miodzie

4.5 (169 ocen)

  • 10 min

Słodka przekąska. Na pewno zdrowsza od batoników. Nie można się im oprzeć.

  • 10 min

Składniki:

  • Orzechy włoskie
    naturalny miód lipowy
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Desery

Prażone orzechy w miodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy rozłupać. Podprażyć delikatnie na suchej patelni. Wrzucić do słoiczka i zaleć je miodem. Ilość orzechów i miodu jest zależna od tego jakich słoiczków użyjemy. Ważne jest by miodu było tyle, by całkowicie przykrył orzechy i wystawał nieco poza nie.
  • 2. Dobrze zakręcona słoiczki wstawić do garnka wyłożonego na dnie ściereczkami. Zalać do połowy wysokości słoiczków wodą i gotować na małym ogniu ok 15 minut.
  • 3. Wystudzić odwrócone do góry nogami. Podawać do kanapek, suchych wafli, naleśników lub zwycajnie zajadać z łyżeczki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować