Przeplatanka na tort

5 (153 ocen)

Często pytacie jak powstaje na torcie przeplatanka. Zdjęcie poniżej ilustrują to krok po kroku. POZDRAWIAM:)

Składniki:

  • Masa budyniowa z przepisu poniżej lub własnego sprawdzonego przepisu
    Masa budyniowa:
    - 1 kostka masła,
    - 0,5 litry mleka,
    - 1 budyń waniliowy,
    - 1 łyżka mąki ziemniaczanej,
    - 2 żółtka,
    - 2 łyżki cukru,
    - 1 cukier waniliowy

Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Desery

Przeplatanka na tort - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połowę mleka zagotowujemy z cukrem. W drugiej połowie mieszamy pozostałe składniki: mąkę, budyń, cukier waniliowy, żółtka. Mieszaniną zalewamy gotujące mleko. Gotujemy budyń. Studzimy.
    Masło ucieramy. Do utartego dokładamy stopniowo przestudzony budyń.
  • KROK 1 2. Krok 1
  • krok 2 3. Krok 2
  • krok 3 4. Krok 3
  • krok 4 5. krok 4
  • krok 5 6. krok 5
  • krok 6 7. krok 6
  • krok 7 8. krok 7

Porady

Przeplatankę wykonałam na deseczce, ale oczywiście dekorując wykonujemy ją bezpośrednio na torcie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować