Roladki schabowe zapiekane w sosie pieczarkowym

4.48 (168 ocen)

pyszne roladki faszerowane pieczarkami

Składniki:

  • 6 plastrów schabu
    40 dag pieczarek
    1 cebula
    8 plastrów sera żółtego
    1 szkl. bulionu
    ok. 3 łyżek mąki
    przyprawa do mięsa wieprzowego, ostra papryka, sól, pieprz, pieprz ziołowy, sól cebulowa

Wystaw ocenę:

4.48 (168 ocen)

Roladki schabowe zapiekane w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-2642nu7 1. Plastry cienko rozbijamy tłuczkiem, nacieramy przyprawami z obu stron. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy. Pieczarki obieramy, kroimy w półplasterki, dodajemy do cebuli, przyprawiamy solą i pieprzem, dusimy do miękkości. Na każdej połówce rozbitego schabu układamy pieczarki oraz ser, zwijamy w roladkę. Obtaczamy w mące. Można spiąć wykałaczkami. Każdą roladkę obsmażamy ze wszystkich stron. Do pozostałych pieczarek i tłuszczu na którym się smażyły dodajemy bulion, zagotowujemy, dodajemy łyżkę mąki do zagęszczenia. Roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy sosem, posypujemy pozostałym serem. Zapiekamy 20 min. w 180 stopniach
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować