Roladki schabowe zapiekane w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Plastry cienko rozbijamy tłuczkiem, nacieramy przyprawami z obu stron. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy. Pieczarki obieramy, kroimy w półplasterki, dodajemy do cebuli, przyprawiamy solą i pieprzem, dusimy do miękkości. Na każdej połówce rozbitego schabu układamy pieczarki oraz ser, zwijamy w roladkę. Obtaczamy w mące. Można spiąć wykałaczkami. Każdą roladkę obsmażamy ze wszystkich stron. Do pozostałych pieczarek i tłuszczu na którym się smażyły dodajemy bulion, zagotowujemy, dodajemy łyżkę mąki do zagęszczenia. Roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy sosem, posypujemy pozostałym serem. Zapiekamy 20 min. w 180 stopniach
Komentarze