Ryba Miruna pieczona wcebuli i czosnku

4.99 (160 ocen)

  • 30 min

Bardzo lekka i dietetyczna rybka.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 duże filety ryby Miruny
    4 ząbki czosnku
    1 łyżka soku z cytryny
    2 łyżeczki masła
    masala do ryb- mieszanka przypraw z Indii (curry, kolendra, sól, cynamon, kurkuma)
    1 cebula
Wystaw ocenę:

4.99 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba miruna pieczona wcebuli i czosnku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kładziemy na folii do pieczenia, posypujemy mieszanką przypraw, skrapiamy sokiem z cytryny, obkładamy posiekanym czosnkiem i cebulką. Na wierch kładziemy po łyżeczce masła i zakrywamy folią. Pieczemy w piekarniku w temp.150 stopni w termoobiegu 10 min pod przykryciem i 5 minut bez przykrycia.

Porady

Taką rybkę możemy podać z kuskusem i marchewką z groszkiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Czosnek Miruna Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować