Sałatka z makaronu ryżowego z warzywami

4.5 (196 ocen)

  • 20 min

Pyszna sałatka - świetna na letni posiłek

  • 20 min

Składniki:

  • 200 g makaronu ryżowego (w kształcie ryżu)
    200 g polędwicy sopockiej
    1 puszka kukurydzy
    2 średnie ogórki gruntowe
    1 czerwona papryka
    1 pęczek drobnego szczypiorku
    1 łyżka majonezu
    pieprz cytrynowy (ok 1 łyżeczka)
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z makaronu ryżowego z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z makaronu ryżowego z warzywami 1. Makaron gotujemy wg wskazań z opakowania w dobrze osolonej wodzie - następnie dobrze go studzimy.
    Kukurydzę odsączamy z zalewy.
    Ogórki, paprykę i szczypiorek myjemy i osuszamy. Ogórki obieramy, paprykę pozbawiamy pestek - razem ze szczypiorkiem drobno kroimy.
    Polędwicę sopocką kroimy w drobną kosteczkę.
    Wszystko razem mieszamy w misce dodając majonez wymieszany z pieprzem cytrynowym.
    Nie solimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować