Sałatka z tuńczykiem i soczewicą

4.47 (176 ocen)

Na śniadanie :)

Składniki:

  • 150 g zielonej soczewicy
    3-4 ogórki kiszone
    3 jajka
    1/2 puszki kukurydzy
    1 puszka tuńczyka sałatkowego
    2 łyżki majonezu
    1 łyżeczka musztardy
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.47 (176 ocen)

Sałatka z tuńczykiem i soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soczewicę ugotować do miękkości, odcedzić. Jajka ugotować na twardo. Kukurydzę i tuńczyka odsączyć z zalewy, przełożyć do miski, dodać pokrojone w kostkę i odciśnięte ogórki, starte na grubym oczku jajka, wystudzona soczewicę, majonez i musztardę, wymieszać i doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Soczewica zielona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować