Sandwicze

4.5 (174 ocen)

  • 20 min

Jest to dobry pomysł na stworzenie szybkiej kolacji.

  • 20 min

Składniki:

  • Na 1 porcję
    4 kromki chleba
    2 plastry szynki
    2 plastry sera
    1 mała cebula
    masło
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Sandwicze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Kromki chleba posmarować masłem , na 2 z nich położyć po plasterku sera, szynki i po trochu cebulki. Następnie przełożyć je pozostałymi dwiema. Sandwicz rozgrzać, włożyć do niego gotowe kanapki, zamknąć i opiekać ok 10 min.

Porady

Powinnam użyć chleba tostowego ale akurat wtedy miałam tylko zwykły chleb. A jeśli chodzi o opiekanie to już zależy od was. Jeśli ktoś lubi delikatnie przypieczone no należy trzymać je krócej a jeżeli lubicie mocno chrupiące to dłużej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować