schabowe pod pierzynką

4.47 (144 ocen)

  • 1 godz. 30 min

ciekawa odmiana zwykłych schabowych, pieczone w piekarniku przez co mniej kaloryczne,z dodatkiem pieczarek i marchewki polecam

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 6-8 kotletów schabowych lekko rozbitych i opruszonych solą i pieprzem
    2-3 spore marchewki
    200gr pieczarek obgotowanych i ostudzonych
    cebula
    majonez
    2 łyżki oleju wegeta
Wystaw ocenę:

4.47 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Majonez

Schabowe pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. marchewki ścieramy na tartce o średnich oczkach, cebulę i pieczarki kroimy w drobną kostkę, na patelni rozgrzewamy olej i dajemy pieczarki z cebulą, dusimy ok 5 minut i doprawiamy wegetą do smaku.

    na blasze układamy papier do pieczenia i układamy kotlety, na każdego kładziemy po łyżce pieczarek, na wierzch kładziemy surową startą marchew i na to rozsmarowujemy łyżkę majonezu.

    pieczemy ok 50 min w 180 st
    podajemy z ziemniakami i surówką

Porady

wiele osób jedząc myślało,że na wierzchu jest ser zamiast majonezu :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Marchewka Pieczarki Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować