Sernik na piankach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.2 czerwone galaretki rozpuszczamy w 2 szkl. wrzątku. Mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.
2.Na spodzie blaszki układamy pianki jojo - jedna obok drugiej. Całość zalewamy tężejącymi galaretkami. Wkładamy do lodówki.
3.2 niebieskie galaretki rozpuszczamy w 2 szkl. wrzątku i studzimy. Gdy zacznie lekko tężeć , wylewamy do blachy. Wkładamy do lodówki w celu zastygnięcia.
4.Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku i również studzimy.
5.W misce miksujemy ser z cukrem pudrem, gdy dobrze się wymiesza dodajemy żelatynę i mieszamy. Wykładamy do blaszki, wstawiamy do lodówki.
6.3 kolejne czerwone galaretki rozpuszczamy w 3 szkl. wrzątku i studzimy.
7.Na masie serowej układamy drążone wiśnie. Zalewamy je tężejącymi galaretkami. Sernik schładzamy w lodówce, najlepiej na noc.
Komentarze